Browse

Neem contact op via info@samproducts.be

6D SPORTS NUTRITION: INSPIRED BY ATHLETES, DRIVEN BY SCIENCE

6D Sports Nutrition is een bedrijf dat zich specialiseert in het leveren van voedingssupplementen en producten die speciaal zijn afgestemd op atleten en recreatieve sporters. Sporters zijn echte helden voor het bedrijf en zij laten zich elke dag opnieuw door hen inspireren.

Het bedrijf biedt een breed aanbod aan producten die zijn ontworpen om verschillende aspecten van sportprestaties te ondersteunen, waaronder energie, uithoudingsvermogen, herstel en spieropbouw. Hun producten bevatten wetenschappelijk onderbouwde ingrediënten en formules die gericht zijn op het optimaliseren van sportprestaties.

Bovendien kiezen ze bewust voor ingrediënten van de hoogste kwaliteit met zo natuurlijk mogelijke smaken en wordt het gamma onafgebroken uitvoerig getest en uitstekend bevonden door professionele en recreatieve atleten inzake effectiviteit en smaak. Samen met hen helpen we ook van jou een held te maken.

6D banner Remco

Ons aanbod

Sport drinks     

Er zijn drie verschillende soorten sportdranken: isotone, hypotone en hypertone sportdranken. Hoewel de onderverdeling in theorie bepaald wordt op basis van de osmotische waarde (aantal deeltjes in de drank), zal in de praktijk voornamelijk het koolhydraatgehalte bepalend zijn voor de onderverdeling. 

Energy sport drinkEnergy sport drink

Gels

Er zijn 3 verschillende soorten gels:

1) De meest gekende “energy gels” zijn de compactere en dus ook de meer  stroperige gels zoals onze ENERGY GEL. Deze gel bestaat voor 75% uit koolhydraten (30g/40ml). Een zeer geconcentreerde gel dus, die je best inneemt met enkele slokken water. Deze energy gel is de beste keuze tijdens duurinspanning van > 2 uur.

 Energy gelEnergy gel hockey speler

 

2) Streef je naar hogere koolhydraatinnames tijdens inspanning? Denk maar aan 90g koolhydraten per uur of zelfs 120g per uur? Dan kan je elk uur 1 tot 2 ENERGY GELS vervangen door een ULTRA GEL.

Ultra gelUltra gel remco

 

3) Steeds meer opkomend zijn de “drinkgels of Isogels”. Deze gels zijn vaak groter van formaat (60ml) en zijn dus dunner van consistentie (textuur). Ook deze gels, die qua samenstelling overeenkomen met een compacte energy gel, dienen ingenomen te worden met water voor een goede opname.

isogelIsogel merlier

Sommige sporters houden niet van een stroperige gel en geven de voorkeur aan een isotone gel omdat deze eerder “waterig” is van consistentie

Chew

Andere sporters gaan eerder voor een “chew” zoals de ENERGY FRUIT en ENERGY FRUIT + CAFFEINE. Dit product bevindt zich op vlak van textuur ergens tussen een gel en een energiereep in. Je kan de ENERGY FRUIT best beschouwen als een “ingedikte” energy gel, waardoor deze in dezelfde situaties gebruikt kan worden.

Energy fruitEnergy fruit

Bars

Energierepen worden snel opgenomen door het lichaam. 

Energierepen zoals de ENERGY CAKE, ENERGY NOUGAT en ENERGY BAR bestaan voornamelijk uit koolhydraten (energie) en zijn bovendien zeer laag in eiwitten, vetten en/of vezels.

 energy nougatEnergy cake

Eiwitrepen zoals onze PROTEIN BAR zijn gekend voor hun stevige portie eiwitten (+/-20g). Vaak bevatten ze aanzienlijk meer vet en vezels dan de gekende sportrepen waardoor ze voornamelijk geschikt zijn als eiwitrijke snack doorheen de dag of na het sporten.

Protein bar Protein bar

Protein & Recovery Shakes

Het verschil tussen een eiwitshake en een hersteldrank?
Eenvoudig uitgelegd bevat een eiwitshake enkel eiwitten, terwijl een hersteldrank naast eiwitten ook een flinke dosis koolhydraten en elektrolyten bevat.

Eiwitshake

Snel-opneembare eiwitshake op basis van wei-eiwitten

Wei-eiwit is van nature zeer rijk aan leucine en wordt het snelst opgenomen door het lichaam. Daarom is wei-eiwit de beste keuze meteen na het sporten of doorheen de dag ter aanvulling van de dagelijkse eiwitbehoefte. Neem hiervoor de WHEY PROTEIN of de WHEY DRINK.

De WHEY PROTEIN is zeer geschikt als toevoeging aan smoothies, havermoutpap en andere gerechten.


Whey proteinWhey protein remco

 

De WHEY DRINK daarentegen is eerder fris en fruitig van smaak waardoor het enkel als eiwitdrank gebruikt kan worden.

Whey drinkWhey drink

 

Traag-opneembare eiwitshake op basis van Caseïne

Caseïne, in tegenstelling tot wei-eiwit, wordt zeer traag opgenomen door het lichaam en voorziet de spieren langdurig van de nodige bouwstoffen. De ideale keuze net voor het slapen, of voorafgaand aan het vasten. Caseïne shakes, zoals de NIGHT PROTEIN, worden frequent gebruikt door krachtsporters die extra spiermassa willen opbouwen. Ook tijdens een energiebeperkt dieet, of zeer zware trainings- of wedstrijdperiodes, worden caseïne-shakes ingezet om het verlies aan spiermassa te beperken en het spierherstel te stimuleren.

Night proteinPlantaardige eiwitshakes: een goed alternatief?

Verdraag je geen melkeiwitten, of wil je bewust geen dierlijke producten eten? Dan is de VEGAN PROTEIN de beste keuze voor jou. Doordat we verschillende plantaardige eiwitbronnen hebben gecombineerd en verrijkt met leucine, kan je deze shake perfect gebruiken na het sporten. Heb je graag meer koolhydraten, gebruik dan rijstmelk als vervanger voor water.

vegan shake vegan Protein - product

Recovery shake

Elke sporter die frequent en intensief traint heeft baat bij een consistente inname van eiwitten na het sporten. De extra dosis koolhydraten en calorieën die je terugvindt in een hersteldrank, zoals de RECOVERY SHAKE, moet je verdienen.

Heb je de koolhydraatvoorraden in het lichaam grotendeels of volledig uitgeput na een zware (duur)inspanning, en staat er over 24-48 uur alweer een zware inspanning op het programma? Neem je shake dan meteen na het sporten.

Recovery shake Recovery shake