Browse

Ondernemers met Ondernemers -Red de Horeca- 5 procent voor de lokale horecaondernemer: sluit u zich hierbij aan?

Ondernemers met Ondernemers -Red de Horeca- 5 procent voor de lokale horecaondernemer: sluit u zich hierbij aan?

Om de lokale horeca te steunen, start ondernemer Sam Ysebaert de actie Ondernemers met Ondernemers -Red de Horeca-. “In deze moeilijke tijden moeten we elkaar helpen”, legt hij uit. “We moeten elkaar laten weten dat niemand er alleen voor staat. Alleen zo blijft er een streepje licht aan het einde van de tunnel zichtbaar, en houden we de motivatie om hier doorheen te komen.”

 

Tekst: Judith Kloppenburg

 

Vlak na de tweede sluiting van de horeca stapt Sam in de auto, na een bezoek aan bevriende horecaondernemers in Maastricht. “Ik betrapte mezelf erop dat ik na vijf minuten nog niet weggereden was”, vertelt hij. “Het bleef maar door mijn hoofd malen hoe heftig dit is voor al die ondernemers. Na maanden van sluiting mocht de horeca eindelijk weer terug open, men kreeg weer perspectief en deed er alles aan om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren en BAM… alles weer dicht!”

 

‘Het bleef maar door mijn hoofd malen hoe heftig de sluiting van de horeca is’

 

Zelf ondernemer

Hoe kunnen de horecaondernemers geholpen worden?, vraagt hij zich af. “Ik ben zelf ondernemer en weet hoe zwaar deze tijd is. Bij ons gaat het ook minder, maar het loopt nog wel door. De horeca staat gewoon stil.” Onderweg naar huis beginnen zich ideeën in zijn hoofd te vormen. Eén idee blijft hangen en laat hem niet meer los: Ondernemers met Ondernemers, een actie waarbij ondernemers een percentage van hun omzet doneren aan de horeca. Hij bespreekt het idee thuis, met zijn vriendin Sandra, die ook meteen enthousiast is. “Het idee raakte me enorm”, vertelt ze.

 

Hulp van collega-ondernemers

De volgende dag belt hij webdesigner Jesse Quaedackers, fotografe Lindy Wintraecke en tekstschrijver Judith Kloppenburg, of zij iets voor hem kunnen betekenen. Als ondernemers weten zij hoe zwaar deze tijd is en twijfelen ze geen moment: Jesse gaat aan de slag met de website, Lindy maakt foto’s in Maastricht en Judith schrijft social media-teksten. En dit interview. “Want een actie als deze moet je goed uitleggen”, vertelt Sam. “Omdat ik hoop hiermee iets groots in gang te zetten, ter ondersteuning van de horeca.”

 

Vijf procent van een bestelling voor een afhaalmaaltijd

Vandaag (9 december 2020, de ochtend na de persconferentie) geeft Sam de aftrap voor de actie Ondernemers met Ondernemers. “Op een manier waarop de horeca er direct van profiteert”, benadrukt hij. “Vijf procent van een bestelling* bij www.samproducts.nl, www.fieldpower-belgium.be of www.physiofloors.eu sta ik daarom af aan de horeca. Voor die vijf procent kunnen mijn klanten een maaltijd afhalen bij hun favoriete restaurant. Bij inlevering van de bon per mail, krijgen zij het bedrag weer teruggestort op hun rekening. Op deze manier weet ik honderd procent zeker dat het bedrag daadwerkelijk bij de horeca terecht komt.”

De horeca is er in normale tijden altijd, benadrukt Sam. “En vormt voor veel mensen, en zeker voor ondernemers, een fantastische plek om te kunnen ontspannen, genieten en stoom af te blazen. Laten we daarom nu iets terug doen en ze middels deze actie steunen.”

 

 Bestellen, hoe werkt het?

Ga naar www.samproducts.nl, www.fieldpower-belgium.be of www.physiofloors.eu en geef uw bestelling door via sam@samysebaert.com, met vermelding van Ondernemers met Ondernemers. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

 

 

 

Sluit u zich bij deze actie aan?

Sam hoopt dat meerdere ondernemers dit initiatief overnemen, vertelt hij. “En dat het steunen van de lokale horeca zich als een olievlek over Nederland, België en misschien zelfs wel Duitsland verspreidt. Ik hoop dan ook dat veel bedrijven zich aansluiten en, net als ik, met de hashtags #reddehoreca en #ondernemersmetondernemers, 5 procent van hun omzet terug laten vloeien naar de horeca!”

 

Heeft u interesse om zich bij deze actie aan te sluiten? Neem dan contact op.

 

“Deze actie had geen werkelijkheid kunnen worden zonder SteenboQ Webdesign, LIWI FOTO en Judith Kloppenburg Tekst & Communicatie. Daarvoor wil ik hen bedanken! Als ondernemers laten we zien dat we er voor elkaar zijn in deze moeilijke tijden.”

SteenboQ

LIWI FOTO

Judith Kloppenburg Tekst & Communicatie

 

 

*5 procent vanaf een bestelling van €500 euro.

Sam Ysebaert: “Deze actie moet daadwerkelijk zoden aan de dijk zetten, met bedragen waar horecaondernemers echt mee geholpen zijn.”